Verantwoord ondernemen

Kledingbank Nieuwleusen

De Kledingbank Nieuwleusen wil een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in de gemeente Dalfsen en directe omgeving door herbruikbare kleding te verstrekken aan mensen die dit op het moment niet (meer) zelf kunnen bekostigen. Metselaar Textielservice levert daaraan ook een bijdrage in de vorm van afgekeurd linnengoed, wat na reparatie meestal heel geschikt is voor particulieren.

Kledingbank logo


Stichting de Parelvisjes

Stichting de Parelvisjes geeft gratis cadeaupakketjes aan kinderen van 0 t/m 5 jaar die ernstig, zelfs levensbedreigend, ziek zijn en/of te vroeg geboren.

_DSC5239_DSC5393-B&W

Tienduizenden kinderen in de leeftijd van 0 t/m 5 jaar in Nederland en België worden geconfronteerd met een ernstige ziekte waardoor het “kind-zijn” wordt weggenomen. Voor deze kinderen is een wereld vol angst, pijn, verdriet, vieze pillen, doktersbezoeken en langdurige ziekenhuisopnames aan de orde. Deze periode kan zelfs het hechtingsproces tussen ouder/verzorger en kind aantasten.

Stichting de Parelvisjes biedt deze kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) in deze moeilijke tijd troost, hulp en afleiding door het geven van een pakketje dat in staat is om het hechtingsproces te stimuleren en de zintuigen te ontwikkelen. Ook biedt het troost, bescherming en een stukje “quality-time”. Het is zelfs in staat om de nare wereld van nu even in te ruilen voor een vrolijke wereld vol plezier en ontdekkingen, zodat het “hier en nu” even vergeten kan worden.

Kinderen in deze leeftijdscategorie hebben heel veel troost aan een knuffel… Ieder kind doorgaat een fase waarin een knuffel of pop alles voor ze betekent, hun steun en toeverlaat is. Wanneer een kind te maken krijgt met ziekte, kan dit proces nog belangrijker zijn voor een kind.

_DSC5917-B&W

Kinderen die ernstig ziek zijn, zijn ook verminderd tot niet weerbaar voor bacteriën. Een cadeaupakket moet veilig zijn voor deze kinderen. Daarom hebben wij onderzoek laten uitvoeren door het VUMC in Amsterdam. Hierdoor kunnen wij de pakketjes 100% bacterievrij aan deze kwetsbare groep kinderen geven, zodat er geen kans op infectie door ons pakketje bestaat.

Om dit te kunnen bewerkstelligen is het van groot belang om met partijen samen te werken die kwaliteit en veiligheid net zo hoog in het vaandel hebben als wij. Daarom zijn wij enorm blij dat Textielservice Metselaar BV met ons wil samenwerken. Doordat zij hun bedrijf regelmatig laten controleren, waaruit blijkt dat zij bacterievrij werken, en meedenken in ons proces kunnen wij het reinigen met een gerust hart aan hen overlaten. Hun expertise en toewijding maakt dat we samen een lach op de gezichtjes van de kinderen kunnen toveren!

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op: www.deparelvisjes.nl of contact met ons opnemen via email: info@deparelvisjes.nl of per telefoon: 06-15121982.

Wilt u mee haken? Neemt u dan een kijkje op onze haakpagina op Facebook
20


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Metselaar Textielservice houdt hier ook rekening mee in het bedrijfsproces. Geregeld vinden er met de diverse specialisten brainstorm sessies plaats om verantwoord om te gaan met bijvoorbeeld energie. Naast dat dit uitdagend en verrassend is, scheelt het ook weer aan kosten welke we door kunnen berekenen aan nieuwe klanten. Chauffeurs worden getraind in het nieuwe rijden. Alle verwarmde machines zijn zo geïsoleerd dat deze met minder energie op temperatuur blijven. Tevens wordt het water gefilterd of hergebruikt voor het in de afwatering komt.

Metselaar Textielservice probeert daarnaast ook zoveel mogelijk doelen en initiatieven lokaal en regionaal te steunen. Heeft u een initiatief dan kunt u deze aanmelden via info@metselaartextielservice.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Metselaar Textielservice: Meer dan reinigen alleen

textielservice nederland